Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@11:21:24 GMT

پاسخ ۲مسئول درباره آزمون دختر وزیر بهداشت

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۳۳۱۲

پاسخ ۲مسئول درباره آزمون دختر وزیر بهداشت

شصت و پنجمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی با حضور ۳ هزار و ۹۰۲ داوطلب صبح ۱۵ شهریور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. پس از اعلام نتیجه کتبی، داوطلبان واجد شرایط در آزمون شفاهی نیز شرکت کردند.
تصویر دردسرساز یک آزمون برای آقای وزیر

در حالی که نتیجه نهایی این آزمون هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است، در روز‌های اخیر تصویری در شبکه‌های اجتماعی و برخی سایت‌ها منتشر شده است که حاوی لیست ریز نمرات آزمون بورد تخصصی در رشته روانپزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فهرست نام «مریم قاضی زاده هاشمی» دختر وزیر بهداشت، با نمره آزمون کتبی پایین و نمره شفاهی بالا شائبه‌هایی را در مورد آزمون شفاهی و تاثیر ژن خوب در این نمره ایجاد کرده است.

در این فهرست «مریم قاضی زاده هاشمی» با نمره آزمون کتبی ۱۲۲ و نمره آزمون شفاهی ۱۳۶.۸۲۵ و نمره نهایی ۱۲۶.۹۴۲ در رده هشتم فهرست قرار دارد. این فهرست نشان دهنده ۱۰ درصد برتر اول دانشنامه تخصصی این دوره است. تعداد داوطلب در این دوره نیز ۱۷۶ نفر بوده است.

در این فهرست دو نفر دارای نمره آزمون کتبی ۱۲۲ هستند که پایین‌ترین نمره کتبی است و اتفاقا هر دو نفر نمره آزمون شفاهی بالاتر از بقیه را کسب کرده اند. همین موضوع شائبه‌هایی را در مورد رعایت عدالت آموزشی در زمان آزمون شفاهی مطرح کرده است.

در فضای مجازی پرسش‌هایی با این موضوع که آیا واقعا اساتید به صرف توانمندی فرد نمره شفاهی را داده اند یا می‌دانسته اند که نامبرده دختر وزیر است و این نمره را گرفته، مطرح شده است.

منتقدان تاکید کرده اند که «چطور انتظار دارید باور کنیم شما و همکارانتان هیچ فرقی بین فرزند وزیر و دیگران نگذاشته اید و هیچ فشاری هم برای نمره دادن بر شما نبوده است؟» و «چه تضمینی وجود دارد که در آزمون‌های شفاهی، عدالت رعایت می‌شود؟»

مسئله ژن خوب که چندی است در فضای مجازی باب شده، موضوعی است که حساسیت‌های زیادی را برانگیخته است و انتشار تصویر نمرات آزمون دانشنامه به خصوص در فضای مجازی گروه‌های پزشکی و روانپزشکی نیز بر این مسئله صحه گذاشته است که مسئولان وزارت بهداشت باید توضیحی در این زمینه ارائه دهند.

تاکنون صحت و کذب این تصویر از سوی وزارت بهداشت اعلام نشده است.  

دستورالعمل اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی

اما آزمون دانشنامه تخصصی پزشکی چیست؟ آزمون دانشنامه یک آزمون اعتباری برای افرادی است که دوره تخصص خود را گذرانده و گواهینامه تخصصی خود را دریافت کرده اند. اما شرط لازم برای ورود به هیات علمی علوم پزشکی، داشتن دانشنامه تخصصی است. این آزمون هر ساله در شهریورماه برگزار می‌شود.

آزمون دانشنامه تخصصی در دو قسمت کتبی و شفاهی برگزار می‌شود، حدنصاب نمره قبولی جهت کسب مدرک دانشنامه تخصصی ۷۰ درصد کل نمره آزمون کتبی و ۷۰ درصد کل نمره آزمون شفاهی خواهد بود.

افرادی که موفق به کسب ۷۰ درصد از نمره کل آزمون کتبی می‌شوند (نمره ۱۰۵ از نمره کل ۱۵۰) به عنوان قبول شده آزمون کتبی دانشنامه تخصصی محسوب و مجاز به شرکت در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی خواهند بود.

جهت تعیین نفرات برتر، نمره آزمون کتبی دانشنامه تخصصی با ضریب ۲ و نمره آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی با ضریب ۱ و با توجه به تبصره ذیل بند ماده ۶ دستورالعمل دانشنامه تخصصی محاسبه خواهد شد.

آزمون شفاهی به صورت MMI و OSCE و PMP و KFP و سایر روش‌های ارزشیابی شفاهی و یا مبتنی بر رایانه برگزار می‌شود.
پاسخ یک مسئول: هنوز در حال رسیدگی به اعتراضات هستیم

یکی از مسئولان دبیرخانه شورای تخصصی و پزشکی وزارت بهداشت که خواست نامش فاش نشود، در زمینه فهرست منتشر شده در فضای مجازی گفت: ما این تصویر را ندیده ایم و باید سئوال کرد آیا این فهرست رسمی است یا خیر؟ مهر وزارت بهداشت دارد یا خیر؟

وی افزود: همچنین ما هنوز به اعتراضات آزمون دانشنامه رسیدگی نکرده ایم و هیچ نمره‌ای قطعی نیست. هنوز تعدادی از داوطلبان به نمرات آزمون کتبی و شفاهی اعتراض داشته اند که در حال رسیدگی به این اعتراضات هستیم. نتایج همه ساله ۱۸ مهرماه اعلام می‌شود و هر فردی برای مشاهده نتایج اولیه خود می‌تواند با کدملی آن را مشاهده کند، اما هیچ نمره‌ای اعلام نشده است.

این مسئول وزارت بهداشت تاکید کرد: هیات ممتحنه در زمان امتحان شفاهی نمره هیچ کس را ندارد. حتی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هم نمرات افراد را در اختیار ندارد. در زمان امتحانات تنها گفته می‌شود که این تعداد داوطلب با این میزان کف نمره قبول می‌شوند. ما نمره فردی را در اختیار نداریم.

وی گفت: قطعا می‌توانم بگویم که هیات بورد در تمام رشته ها، به هیچ عنوان نمره کتبی داوطلب را در اختیار ندارند. نمرات شفاهی در سنجش با نمرات کتبی جمع بندی می‌شود و ۱۰ درصد برتر بر اساس حروف الفبا اعلام می‌شود.

وی افزود: در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هیچ فایلی تولید و منتشر نشده است و این دبیرخانه هیچ فهرستی هم تهیه نکرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی نامه‌ای از دبیر هیات بورد روانپزشکی در مورد این موضوع دریافت کرده است، گفت: دبیر هیات بورد روانپزشکی نیز اگر به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی تخصصی نامه بنویسد و در این زمینه توضیحی لازم باشد، حتما رسیدگی می‌شود.

وی گفت: هیات بورد هیات مورد اعتماد دبیرخانه شورای تخصصی است و هر موقع عملکرد آن مورد نقد قرار گیرد ما موظف هستیم از آن‌ها دفاع قانونی انجام دهیم و ببینیم که چه تقاضایی از ما دارند و به آن رسیدگی خواهیم کرد.
تصویری که در فضای مجازی منتشر شده را ندیدیم

این مقام آگاه تاکید کرد: ضمن اینکه ما هنوز تصویری که درباره آن صحبت می‌شود را ندیده ایم. ما درباره موضوعاتی که وجود خارجی دارند سخن می‌گوییم هزاران موضوع در فضای مجازی ممکن است مطرح شود ما نمی‌توانیم به آن‌ها واکنش نشان دهیم. هنوز مشخص نیست که این فهرست واقعی است یا خیر.

وی درباره تعیین ۱۰ درصد اول هر رشته گفت: تعیین ۱۰ درصد اول مبنای اولویت برای توزیع نیرو‌های تخصصی در معاونت درمان وزارت بهداشت است. از یکی دو سال قبل نفرات برتر را اعلام نمی‌کنند که یکی نفر اول یا سوم شده است، زیرا رده بندی هیچ امکاناتی را برای فرد فراهم نمی‌کند.

وی گفت: داشتن دانشنامه تخصصی حتی از شرط ورود به دوره‌های فوق تخصصی نیز برداشته شده است و افراد با گواهینامه هم می‌توانند در دوره‌های فوق تخصصی شرکت کنند. مدرک بورد تخصصی یک مدرک اعتباری است که اعتبار فرد بیشتر می‌شود. یکی از شرایط ورود به هیات علمی دارا بودن دانشنامه است، اما به این معنی نیست که هر فردی که دانشنامه گرفت به عضویت هیات علمی در می‌آید.

وی افزود: هر متخصصی ممکن است یک سال بعد از آزمون گواهینامه یا چند سال بعد از آن در آزمون دانشنامه شرکت کند.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت یادآور شد: مزیتی که آزمون دانشنامه دارد در زمان گذراندن تعهدات است. همه افرادی که نمرات لازم را گرفتند برای گذراندن تعهدات خودشان به معاونت درمان وزارت بهداشت معرفی می‌شوند و ۱۰ درصد اول ممکن است بتوانند در تعهدات خود جای بهتری را انتخاب کنند. همچنین مزیت دیگر اینکه برای ضریب کا (K) برحسب نیاز آموزشی دانشگاه‌ها می‌توانند تعهدات خود را در فیلد آموزشی بگذرانند.
توضیحات دبیر هیات بورد تخصصی روانپزشکی

پس از انتشار تصویر مذکور، دکتر احمد نوربالا به عنوان دبیر هیات بورد تخصصی روانپزشکی از سوی جامعه پزشکی و روانپزشکی مورد توجه قرار گرفت و این گروه از او خواستند که توضیحی در این زمینه بدهد.

دکتر نوربالا در پاسخ به خبرنگار در خصوص این موضوع، تنها به گفتن اینکه مصاحبه نمی‌کنم و توضیحاتم را در فضا‌های مجازی مرتبط با گروه‌های روانپزشکی اعلام کرده ام، اکتفا کرد.

وی در این پیام گفته است که هیات ممتحنه از نمرات کتبی داوطلبان اطلاع نداشته است و افراد با شماره داوطلبی در آزمون شفاهی حاضر شده اند.

در توضیحات دکتر نوربالا آمده است: «با دیدن نامه فوق که متاسفانه به سرعت در فضای مجازی منتشر شد برای جامعه‌ای که شاهد افول ارزش‌های اخلاقی هستیم و افت اعتماد عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی را در پژوهش‌ها می‌بینیم برای اینجانب خیلی غیر منتظره نبود. اما تهیه و نشر آن در فضای مجازی متعلق به گروه‌های پزشکی وبه ویژه روانپزشکی که از ارکان سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد کشور باید باشند حیرت آور بود!
اعضای بورد از نمره کتبی داوطلبان به نام افراد اطلاع ندارند.

اما حقیر به عنوان دبیر هیات ممتحنه بورد روانپزشکی به اطلاع علاقمندان حقیقت جو می‌رسانم که اولا اعضای محترم بورد از نمره کتبی داوطلبین به نام افراد، مطلع نبوده اند و نیستند. ثانیا برای امتحان شفاهی هیچ فردی با اساتید خود امتحان نمی‌دهد و همه افراد هم با شماره داوطلبی و نه نام و فامیل خود در امتحان آسکی و شفاهی شرکت می‌کنند که شناخته شده نباشند.   هیچ حب و بغضی نداشتیم

ثالثا شهادت می‌دهم که مطلقا از ناحیه تک تک اعضای بورد روانپزشکی برای هیچ فردی حب و بغضی اعمال نشده و نمی‌شود. رابعا در مورد خانم دکتر مریم قاضی زاده هاشمی، طبق اظهار برخی اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران قبل از برگزاری امتحان بورد، او را جز دستیاران خوب و باسواد و شایسته رتبه اول تا سوم می‌دانستند.

خامسا من هنوز نمره کتبی ایشان را نمی‌دانم، ولی نمره شفاهی ایشان بدون شناخت قبلی و اعمال جانبدارانه افراد ممتحن، رتبه اول شفاهی شد.

در پایان به نیابت از اعضای بورد روانپزشکی انتظار دارم که دبیرخانه شورای آموزش پزشکی به موضوع رسیدگی و رفع اتهام از اعضای بورد روانپزشکی به عمل آورد. در ضمن خاضعانه از همکاران پزشکی و روانپزشکی استدعا دارم برای حداقل حفظ و ارتقای اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی جامعه پزشکی، از این به بعد تا از خبر و یا نوشته‌ای اطمینان ندارند جهت جلوگیری از تشویش افکار عمومی از نشر آن مطلب اجتناب کنند.»

حال با این توضیحات باید تا زمان اعلام نتایج نهایی صبر کرد تا در نهایت تاثیر ژن خوب را در اعلام نتایج نهایی به واقع مشاهده کرد. همچنین شخص وزیر بهداشت و معاونان وی نیز باید برای شفافیت هر چه بیشتر در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دختر وزیر بهداشت آزمون پزشکی وزیر بهداشت فضای مجازی دانشگاه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، گفت: این ظرفیت امسال ۱۲ درصد افرایش خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در حاشیه برگزاری پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، با اشاره به رقابت بیش از ۱۲ هزار پزشک در این آزمون تخصصی، تصریح کرد: تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در این آزمون ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر است که از این تعداد ۶۴۲۴ نفر یعنی ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم ها و ۵۹۳۴ نفر یعنی ۴۸ درصد شرکت کنندگان را آقایان تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در ۲۹ حوزه امتحانی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد، افزود: داوطلبان شرکت کننده می توانند در ۲۷ رشته تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند.

عین اللهی با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، بیان کرد: در دولت مردمی این ظرفیت افرایش یافت، به طوریکه در سال گذشته ظرفیت پذیرش از ۳۲۰۰ نفر به بیش از ۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد، امسال نیز ۱۲ درصد افرایش خواهیم داشت.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: طراحی آزمون دستیار تخصصی پزشکی بسیار علمی و فشرده از چندماه قبل توسط اساتید برجسته انجام شده و اقدامات امنیتی لازم نیز صورت گرفته است. در این راستا دفترچه آزمون در سه گروه طراحی می شود و تا زمان برگزاری آزمون محرمانه باقی می ماند. این آزمون نیز در کمال صحت و سلامت و به دور از حاشیه برگزار شد.

عین اللهی درمورد رشته هایی تخصصی که نیاز به پذیرش دستیار دارد، گفت: در سال گذشته سه رشته اطفال، طب اورژانس و بیهوشی نیاز به تکمیل ظرفیت داشت که در شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصمیم گرفته شد که این رشته ها به صورت مستقیم از دوران کارورزی پذیرش شوند که به تمام دانشگاه ها اعلام کردیم و تکمیل این رشته ها صورت گرفت.

به گزارش وبدا، وزیز بهداشت با اشاره به افزایش تعرفه ها از سوی دولت، گفت: این موضوع مشوق خوبی برای ورود دستیاران است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کلید پنجاه و یکمین آزمون دستیار پزشکی فردا منتشر می‌شود
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود
  • ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
  • رقابت ۱۲۰۰۰ داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران
  • برگزاری آزمون کتبی تخصصی حفظ قرآن در سیستان وبلوچستان
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی